LGS 2020 Sınav Kuralları

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 13 Haziran 2020 Cumartesi

Değerli Velimiz, Sevgili Öğrencimiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın LGS sınavı ile ilgili belirlediği sınav kuralları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Sınavda tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Sevgilerimizle.

LGS 2020 Sınav Kuralları

SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

• Kimlik kontrollerinin ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç 09.00’da okulda hazır bulunacaktır.
  • Sınavda birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır. Birinci oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacaktır. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.
  • Geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi) olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Not: Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartında fotoğraf şartı aranmayacaktır.

• Öğrenciler çanta, cüzdan, saat, kolye, küpe, yüzük, kâğıt, defter gibi eşyalarla sınav binasına alınmayacaktır.
  • Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecektir.

Onun dışında yiyecek ve içecek okula alınmayacaktır.

• Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikâyeti olan öğrencilerimiz okul girişinde görevlilere bilgi vermelidir.
  • Velilerimiz sınav binasına ve bahçeye alınmayacaktır.
  • Öğrencilerimiz okula maskeli gelecektir. Okula girerken maskeler çöpe atılacaktır ve okul tarafından yeni maskeler verilecektir
  • Fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgeleri okul yönetimi tarafından öğrencilerin sınava girecekleri salonda sıralar üzerinde hazır bulundurulacaktır.
  • Öğrencilerimiz iki adet yumuşak uçlu kalem, kalemtıraş ve silgi getireceklerdir.
  • Sınav bitimine kadar öğrencilerimiz dışarı çıkmayacaktır. Öğrenciler, görevliler eşliğinde sınav oturumları arasında sosyal mesafe korunarak okul bahçesi içerisinde hava almaya çıkartılacaktır.
  • Sınav kitapçıkları okulda kalacak isteyen öğrenciler 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren alabileceklerdir.