Hayvanları Koruma Günü

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 4 Ekim 2019 Cuma

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Kolejinde, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Hayvanları Koruma Günü

Anasınıfı öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu “Birlikte Yaşıyoruz” isimli serginin açılışına; Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Arslan, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük, OMÜ Veterinerlik Fakültesü Dekanı Prof. Dr. Harun Albayrak ve OMÜ Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Çenesiz ile birçok veli katıldılar.

OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük yapılan çalışmalardan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken, Prof. Dr. Harun Albayrak; OMÜ Vakfı Koleji gibi okulların hayvanları koruma kültür ve bilincinin artırılmasında önemli rol oynadığını vurgularken, böyle sosyal sorumluluk projelerinin hayvanları insanlardan korumak zorunda kalmadığımız bir toplum inşa etmede önemli rol oynayacağını ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ise; hayvanların ve diğer tüm yaratılmışların yaşam hakkının kutsal olduğunu kültürümüzde büyük bir hassasiyetle bu konunun örneklendirildiğini ifade ettiler.

Hayvanları koruma haftası münasebetiyle yapılan bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Okul Müdürü Mustafa Kurt katılımcılara teşekkür ederek misafirlerle sergiyi dolaştılar.

■Haber Kaynağı Fotoğrafları İçin Tıklayınız