Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Omü Kimya Bölümü'ne Bilim Gezisi

ANA SAYFA | MEDYA | Ortaokul Haberler | 7 Mayıs 2018 Pazartesi

OMÜ Vakfı Koleji Ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne gezi düzenlendi. Öğrencilere bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler, yaşayarak öğrenmenin keyfine vardı.

Omü Kimya Bölümü'ne Bilim Gezisi

Okulumuz ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne gezi düzenlendi. Öğrencilermize bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler, yaşayarak öğrenmenin keyfine vardı.

Uzman Dr. Seyhan Öztürk gözetiminde yapılan soxhlet ekstraksiyon cihazı ile ‘klorofil ayrıştırması’ ve ‘fil macunu’ deneylerini yakından gözlemleme ve kimya laboratuvarı hakkında genel bilgi alma imkânı bulan öğrencilerimiz ayrıca simülasyon ortamına da şahitlik etti.

Öğrencilerimiz; kendilerine eşlik eden OMÜ Vakfı Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Halil Kütük, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uyanık ve Uzm. Dr. Seyhan Öztürk ile OMÜ Kimya Bölümü'ndeki öğretim elemanlarına gösterdikleri ilgi ve paylaştıkları bilgiler için teşekkür etti.





Haber kaynağı ve görselleri için tıklaınız